Broccocress, ook wel brocollikers genoemd is heerlijk en gezond. Een echte superfood
Geen categorie

Broccocress: klein maar o zo fijn!

Follow my blog with Bloglovin

Op dit moment één van mijn favorieten: broccocress, ook wel broccolikers. Broccocress is lekker, ‘overal’ te koop, veelzijdig en super supergezond. We weten allemaal dat broccoli goed voor ons is. Broccoli zorgt voor extra weerstand en laat ons lichaam zelf antioxidanten aanmaken. Broccocress doet eigenlijk precies hetzelfde alleen hoef je er veel minder van te eten. 1 cressje staat namelijk gelijk aan 50 gram broccoli! Broccocress heeft een milde, frisse broccoli smaak. Door de kleine blaadjes kun je het in zoveel gerechten gebruiken. Door een salade, als garnering bij een soepje of op je boterham. Broccocress zoom by Kim CoomansIk eet regelmatig een meerzaden cracker (volkorenmeel, zonnebloempit, havervlokken en sesamzaad) met philadelphia light en wat broccocress. Echt heerlijk en door de meerzaden cracker vult het ook goed. Broccocress overview by Kim CoomansOmdat broccocress zo mooi is kun je het ook goed gebruiken op een toastje als je wat vrienden over hebt. Een toastje met bijvoorbeeld hummus zit er gelijk een stuk gezelliger uit!

Pssst broccocress kun je heel gemakkelijk zelf ‘verbouwen’. Bij bijvoorbeeld Dille & Kamille verkopen ze alles wat je nodig hebt, van zaadjes tot kweekschaaltjes.

Broccocress zelf planten  by Kim Coomans

Ik gebruik zelf geen kweekschaaltjes (op advies van mijn oma die dat ‘de grootste onzin’ noemt) maar een bakje met wat wattenschijfjes erin… 

2 Comments

  1. Hoi, ik heb sinds 1,5 dag broccocress zaadjes op een laagje vochtige zigzagwatten voor het keukenraam staan. Er gebeurt helemaal niks…..Hoe heb jij dit precies gedaan?

    1. Hi Miranda,

      Leuk dat je aan slag bent gegaan met broccocress. Er kunnen een aantal dingen aan de hand zijn: het kan zijn dat de watjes niet vochtig genoeg zijn of het kan zijn dat de zaadjes ‘kapot’ zijn. Oudere zaadjes (ze kunnen ook al oud zijn als je ze koopt, dat is gewoon pech hebben), zijn zo ver ingedroogd dat ze geen leven meer in zich hebben. Als ze echt niets gaan doen na een aantal dagen dan is het vrij zeker dat ze dus kapot zijn. Het moet namelijk heel erg gemakkelijk zijn om ze te laten groeien… Succes, laat me weten of er toch nog leven in te brengen was 🙂

      xoxo Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *