Books on New York City ter voorbereiding op mijn reis
Geen categorie

De maand van New York City!!!

Yay, ik ga naar New York!! Ik kan echt niet wachten. Maar ik moet zeggen dat het misschien maar goed is dat het nog drie weken duurt want ik heb nog helemaal niets voorbereid!

De meeste mensen zullen hun research over steden online doen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dat meestal ook doe. Maar google maar eens naar ‘Things to do in New York’ of ‘Hotspots New York’. Het is gewoonweg teveel!

Daarom vertrouw ik voor deze keer op Taschen, Luc Hoornaert en Kosmos.

Going to new york boeken by Kim Coomans

Taschen’s New York is geen boek dat je mee kunt nemen op reis 🙂 Maar het is echt een super koffietafelboek en door de prachtige foto’s waan je je al een beetje in New York wanneer je het boek doorbladert. Probleem is wel dat je zou willen dat je een paar maanden zou gaan én een ongelimiteerd budget hebt want je wil echt overal naartoe.

Dat is trouwens ook wat MUST EAT NYC met je doet.. En prachtig boek, met een selectie van restaurants, delicatessenwinkels en zelfs straatverkopers waar je geweest moet zijn. Voor nu is dit boek alleen nog te verkrijgen in het engels, dat zorgt er dan wel weer voor dat je al een beetje in het engels gaat denken!

Going to new york reservations by Kim Coomans
Ik maak een lijstje met restaurants waar ik echt wil eten en mail de conciërge van mijn hotel of hij de reserveringen maakt. De reserveringen zou ik ook zelf kunnen doen maar ik weet uit ervaring dat als je als toerist belt je niet de beste tafels krijgt. Als jouw hotel geen conciërge heeft die de reserveringen voor je kan doen dan kun je uiteraard gewoon zelf bellen of mailen!

Going to new york by Kim Coomans boeken boeken boeken

Nu ik deze boeken doorneem kan ik echt niet meer wachten om door New York te struinen!! Op mijn hierwilikéchtetenlijstje staan tot nu toe:

Glasserie Oe la la, hier wil ik zondags brunchen!
★ I LOVE BAGELS! Daarom wil ik zeker lunchen (of ontbijten!) bij Black Seed Bagels. Je kunt hier zelf het beleg voor op je bagels samenstellen of kiezen voor een combi die zij al hebben gemaakt. Bijvoorbeeld de bagel met rode biet, gerookte zalm, cream cheese, radijsjes en kruiden, hmmm.
★ Ik kijk uit naar blueberry pancakes, fresh OJ en bacon in de ochtend. Een echte diner is ODESSA. (tussen East 7th St. en St. Marks Place). Hier moet ik natuurlijk naartoe.
Giorgione is een Italiaans restaurant en staat standaard ergens bovenaan de lijst “Best New York Pizza”.
Grand Central Oyster Bar & Restaurant is en blijft voor mij een landmark in New York. Iedereen kent het en ik ben er tien jaar geleden wel gaan kijken, maar heb er niet gegeten. Nu wil ik dat natuurlijk wel gaan doen.
★ Ik wil heel graag naar Katz’s Delicatessen voor de beste pastrami in New York, de échte new yorkie style én natuurlijk ook een beetje omdat Meg Ryan hier haar ‘orgasmic moment’ had in When Harry Met Sally.
★  Ik ben gek op Gordon Ramsay.  Ik weet het: het is een oude chagarijn en hij is véél te grof, maar ik vind zijn recepten echt top, ze kunnen eigenlijk niet mislukken. Ik hoop daarom dat we een tafel kunnen krijgen in Maze, zijn restaurant in hotel London.
★ Whaaaa wij houden van tapas! Vooral mijn lief, en daarom moet ik echt een plekje krijgen bij El Quinto Pino. Hun website laat me al watertanden, echt super.

Nu hopen dat er overal nog plek is! Ik ga bellen om de reserveringen te laten maken. Daarna ga ik de keuken in: al die prachtige restaurants hebben me lekkere trek gegeven!

Bye bye! xoxo
Logo Kim-goud-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *