Bloementip in de categorie bloemschikken met tulpen
DIY & Decor

Bloementip: bloemen in een te brede vaas

Ik heb heel veel vazen maar gebruik ook graag andere dingen om bloemen in te zetten. Weckpotten, grote waxinelichthouders, bloempotten.. Wat er maar mooi staat bij de bloemen die ik gekocht heb. Maar het is vaak zo dat ik een mooi idee heb en als ik de bloemen dan in de vaas (of pot o.i.d.) heb gezet het boeket uit elkaar valt en het hele idee weg is. Van mijn moeder kreeg ik een supertip die ik graag met jullie deel!

Bloementip lege pot by KC

Ik bewaar vaak glazen potten van jam of groenten. Altijd handig en helemaal nu komt het goed uit. Kies eerst een pot of vaas uit waar je de bloemen graag in wil zetten. In mijn geval heb ik gekozen voor een redelijk grote waxinelichthouder.

Bloementip pot in vaas by KC
Plaats de pot in de waxinelichthouder.

Bloementip tulpen korten by KC
Knip de bloemen op de juiste lengte en snij daarna schuin af.

Bloementip tulpen schikken by KC
Schik vervolgens de bloemen in de glazen pot.

Bloementip tulpen schikken 2 by KC

Heb je teveel bloemen? Zet het teveel aan bloemen dan liever in een ander vaasje. Teveel bloemen opgepropt in een vaas staat niet mooi en geeft de bloemen geen ruimte meer om mooi te vallen.

Bloementip tulpen in vaas by KC

En klaar ben je! De bloemen hebben voldoende ruimte, maar vallen niet te ver uit elkaar waardoor het een mooi vol boeket is.

Ik ben benieuwd of jullie deze simpele truc net zo vaak als ik zullen gaan toepassen. Veel plezier!

xoxo

Logo Kim-goud-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *