Fantastische blueberry pancakes echte amerikaanse pannenkoeken met blauwe bessen
Eten, Ontbijt, Brunch & Lunch

Blueberry pancakes

Ik kan niet wachten om de eerste ochtend in New York vroeg de wekker te zetten om op tijd in een diner te ontbijten zodat ik alle New Yorkers naar hun werk kan zien gaan. Het is ’s ochtends vroeg net een wespennest. Alle vrouwen met hun sneakers aan, mooie pumps in de tas: Love It!

In de diner zal ik in ieder geval de eerste ochtend blueberry pancakes bestellen. Die vind ik zo lekker. Zo lekker als in New York heb ik ze nog nooit gegeten, maar dan kan natuurlijk ook de sfeer zijn die thuis toch altijd weer anders is. Ik heb mijn recept onlangs een beetje aangepast en ze komen nu écht in de buurt!

Blueberry pancakes by KC zoom

Ingredienten

200 gram zelfrijzende bloem
1 ei
300 ml melk
klontje boter
snufje zout
150 gram bosbessen
ahorn siroop*

Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom. Klopt het ei los met de melk. Maak een kuiltje in het midden van de bloem, giet de melk in het kuiltje en klop het tot een dik glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en vermeng met het beslag. Roer dan voorzichtig de bosbessen erdoor.

Verhit een klein klontje boter in een anti-aanbak koekenpan. Gebruik een kleine koekenpan: dit maakt het makkelijk om de pannenkoeken klein te houden. Kies je toch liever voor een grotere koekenpan? Dan kun je verschillende pannenkoeken tegelijk bakken. Bak de pannenkoeken ongeveer 3 minuten per kant: tot ze mooi bruin zijn.

Serveer met de ahornsiroop en wat extra bosbessen. Voila: Blueberry pancakes!

Blueberry pancakes by KC overview

Enjoy NY style xoxo

Logo Kim-goud-strikje

1 Comments

  1. Dat ziet er echt super uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *