Maissoep met garnalen een heerlijk sjiek voorgerecht
Eten, Gezond

Maïssoep met scampi & avocado

Deze soep serveer ik graag als ik gasten heb als voorgerecht. Het is weer eens iets anders en helemaal niet moeilijk.

Ingrediënten als voorgerecht voor 4 personen

4 maïskolven
20 gram boter
60 ml olijfolie
16 gepelde garnalen
1 kleine ui, gesnipperd
1 avocado
1 limoen
paprikapoeder

Maissoep met garnalen by Kim Coomans

Snij met een scherp mes de maïskorrels van de kolven af en zet de korrels apart. Maak met de kolven een bouillon: doe 1 1/2 liter water en de maïskolven in een pan op middelhoog vuur en laat dit ongeveer 20 minuten trekken. Zeef hierna de bouillon en gooi de kolven weg.

Verhit in een soeppan de boter en twee eetlepels olijfolie en smoor de ui. Roer af en toe en laat de ui glazig worden. Voeg dan de maïskorrels toe en roer regelmatig om. Het is niet de bedoeling dat de maïs kleurt. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de maïskorrels garen (dit zal zo’n 20 minuten duren). Pureer de soep en zeef deze, het is niet lekker als er nog velletjes van de maïskorrels in de soep zitten. Zet de soep dan weer op laag vuur op en proef deze. Eventueel kun je de soep op smaak brengen met wat zout en peper.

Snijd de avocado in mooie, kleine blokjes en meng het met wat limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Verhit wat olie in een koekenpan en pak de garnalen op hoog vuur in twee minuten gaar.

Serveer de soep in diepe borden voor een mooie presentatie, verdeel de garnalen over de boren en strooi de avocado er over. Een beetje paprikapoeder en wat druppeltjes olijfolie en het is een mooi plaatje!

Maissoep met garnalen by Kim Coomans 2

Bon appetit!

Logo Kim-goud-strikje

2 Comments

  1. foodiehealthblog

    Lijkt me heerlijk! Ga ik zeker een keer maken 🙂

    1. Leuk! Zeker als voorgerecht bij een gezellig etentje is het echt een aanrader! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *