Abrikozen van dichtbij gefotografeerd voordat er een heerlijk sapje van werd gemaakt
Geen categorie

Abrikozensapje

Abrikozen geven mij echt een Frankrijk gevoel. Dat komt waarschijnlijk doordat ze in Frankrijk gewoon het allerlekkerst zijn! Helemaal in mijn nopjes was ik toen ik weer abrikozen in de winkel zag liggen. Netjes afgewacht tot de abrikozen perfect rijp waren, ze mooi schoon gemaakt en tijdens een ontbijt in de tuin met vrienden geserveerd… Guess what? Ze waren niet lekker! Er zat weinig smaak aan en ze waren melig. Ik las echter dat wanneer je er een sapje van maakt, de smaak beter naar boven komen, het vieze melige gevoel is dan natuurlijk ook weg. Het was heerlijk!

Een heerlijk abrikozensapje, gekoeld op zijn best

Schil en ontpit de abrikozen. Doe deze in een blender met een scheutje mineraalwater. Als er een mooie sap is ontstaan vul dan aan met meer mineraalwater. De verhouding moet uiteindelijk 50/50 zijn. Ijskoud serveren in kleine glaasjes.

Dit is echt genieten!

xoxo

Kim Coomans logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *