Geen categorie

New York Tips & Tricks

Iedere stad heeft weer zijn eigen dingen waar je rekening mee moet houden. Gelukkig is New York redelijk veilig en scheelt dat al een hoop zorgen! Ik heb mijn belangrijkste tips voor een bezoek aan The Big Apple op een rijtje gezet!

Uit eten

In New York kun je overal eten (vandaar ook de 2,5 kilo die ik daar ben aangekomen maar daar gaat het nu niet over). Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hou er rekening mee dat er voor sommige restaurant een dresscode geldt, dit staat dan wel altijd duidelijk aangegeven maar het is jammer als je al een taxi hebt gepakt naar het restaurant en je er daar pas achter komt..
In Amerika verdienen mensen in de bediening erg weinig, ze moeten het echt hebben van fooien. Geef tussen de 15 en 20% fooi. Doe je dit niet? Dan word je hier echt op aangesproken door de ober, hij wil dan zeker van je weten wat hij niet goed heeft gedaan.

Traveltips Maloney and Porcelli New York

Fooi

Niet alleen wanneer je uit eten gaat geef je fooi. Eigenlijk aan iedereen in een dienstverlenende functie. Hou voor de hoogte van de fooi het volgende aan:

Restaurants 15 – 20 %
Massage 15 – 20 %
Taxi 10 %
Hotelpersoneel 2 – 5 dollar *

* Maakt de conciërge een reservering voor je? Denk dan aan ongeveer 5 dollar fooi. Voor de schoonmaaksters 2 dollar per dag en voor de bellboy die je koffers naar de kamer brengt ongeveer 3 dollar.

How to travel

Omdat er zó veel te zien is en New York echt heel erg groot is kun je het beste van te voren goed bedenken wat je op een dag wil doen. Zorg ervoor dat je wijken die bij elkaar in de buurt liggen op één dag bezoekt. Ik ben ’s ochtends altijd met de metro naar het gebied gegaan dat ik wilde bezoeken, daar veel te voet gedaan en vaak terug gegaan met de taxi: op een gegeven moment kún je gewoon niet meer.. Taxi’s zijn goed te betalen en de taxi chauffeurs kunnen je vooraf altijd wel een indicatie geven van wat de rit je zal kosten.

Travel tips in New York taxi by Kim Coomans

Travel tips in New York by KC

In bepaalde wijken is het leuk om een fiets te huren (zoals in Greenwich Village bijvoorbeeld). Via Citi Bike bijvoorbeeld. Bijna iedere grote stad verhuurt wel fietsen via deze manier: op verschillende punten in de stad staan palen met een stuk of 20 fietsen in rekken. Met je creditcard activeer je het systeem. In New York kost een dag 10 dollar, waarbij je de fiets elke keer 30 minuten mag gebruiken, je moet dan weer even naar een Citi Bike punt om je fiets in het rek te hangen (en kunt daarna eventueel direct weer verder). Fiets je langer dan 30 minuten aan één stuk? Dan betaal je extra.

Extra Tips

Moeie voeten en benen van al het lopen? Je ziet in veel zijstraatjes Chinese massage salons. Hoe de salon er van binnen uit ziet verschilt enorm. Ik ben één keer in de huiskamer van een Chinese familie beland (en dat vergeet je nooit meer). Spreek van te voren duidelijk af wat je precies wil en wat dat zal kosten. Voor een massage van half uur ben je ongeveer 30 dollar kwijt. Vergeet de fooi niet, de dames die de massage geven mogen vaak alleen de fooi houden, de kosten van de massage gaat naar de eigenaar van de salon.

DryBar New York Traveltips by Kim Coomans

Leuk etentje gepland? Laat je haar doen bij een blow out salon. Ik ben bij de Drybar gegaan en het was echt heel erg leuk. behalve dat je haar goed zit is het ook nog eens heel gezellig. Gelukkig had ik twee dagen van te voren gereserveerd want het zat helemaal vol. Ik voelde me heel New Yorkie (tot dat bijna iedereen me wel vroeg waar ik vandaan kwam en hoe lang ik in New York zou zijn (blijkbaar stond er TOURIST op mijn voorhoofd)).

Hoop dat jullie er iets aan hebben!

xoxo

Kim Coomans logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *