Pure C interieur
hotspots, Lifestyle

Pure C by Sergio Herman & Syrco Bakker

Pure C… Het restaurant dat Sergio Herman in 2010 startte in Cadzand. Chefkok Syrco Bakker is pas 30 jaar en geschoold door de beste chefs van de wereld. Echt alles klopt hier. Prachtig interieur, goede muziek, relaxte sfeer en dan het eten… Wauw!

Bij binnenkomst is het eerste wat opvalt de bediening. Iedereen is jong, leuk gekleed en vriendelijk. Je krijgt het idee dat iedereen die hier werkt het oprecht leuk vindt om hier te zijn. En dat kun je je ook wel voorstellen. Een prachtige locatie met uitzicht op zee. Het was vreselijk weer buiten, veel wind en regen. Dat zorgde voor een spectaculair uitzicht. Maar met mooi weer zal het niet minder indrukwekkend zijn (en kun je genieten van het terras!).

Pure C interieur by Kim Coomans

Vanaf het moment dat we aan tafel gingen ontbrak het ons aan niets. De eerste (van vijf!) amuses werd geserveerd, een bolletje van wortel, foie gras en kamille met een mooie witte chardonnay als aperitief. Het genieten kan beginnen…

We kiezen voor het 6-gangen menu dat bestaat uit drie voorgerechten, een hoofdgerecht en twee desserts. Maar eerst blijven de amuses maar komen, en het één is nog mooier dan de ander.

Pure C table with bread by Kim Coomans

Zelfs wanneer het brood geserveerd wordt zie je dat over álles is nagedacht, dat er tekeningen zijn gemaakt over hoe het geserveerd moet worden.

Het eerste voorgerecht bestaat uit roodbaars, scheermes, komkommer, dashi & kropsla. Een feestje!

Gevolgd door pijlstaartinktvis, groene appel, bonen en basilicum, geserveerd als twee gerechtjes.

Pure C pijstaartinktvis bordje 1 by Kim Coomans

Pure C Pijlstaartinktvis bordje 2

Dan het derde voorgerecht (dat ik eerder zou beschrijven als eerste hoofdgerecht) “Cod from nose to tail”, kabeljauw dus.

Dit gerecht bestaat uit 5 verschillende bereidingen van kabeljauw, de één nog verassender dan de ander.

Pure C Cod from nose to tail by Kim Coomans

Ik kan bijna niet kiezen wat het hoogtepunt van de avond was, maar als ik moet kiezen dan is het toch het hoofdgerecht: schelvis, asperge, aardappel en peterselie.

Pure C schelvis asperge aardappel en peterselie by Kim Coomans

De desserts… Ik ben écht geen fan van desserts, maar hier mag je me voor wakker maken! Het eerste dessert bestaat uit rabarber, schapenyoghurt, viool & kademom.

Pure C Dessert 1 rabarber schapenyoghurt viool kardemom

Het laatste gerecht was het meest bijzonder. De combinatie van passievrucht, pinda en shiso is geweldig.

Pure C dessert 2 passievrucht pinda shiso

De prachtige verassing bij de koffie maakte de avond helemaal af. De mini macaron met venkel at ik als laatst en die proefde ik de hele (lange) terugrit nog. Yummie!

Pure C koffie by Kim Coomans

Voor iedereen die graag eens in een sterren-restaurant wil eten waar de prijs/kwaliteit verhouding heel goed is, de sfeer ongedwongen en het uitzicht magnifiek: Pure C is the place to go!!

xoxo

Kim Coomans logo

Pure C logo


Bar Resto Pure C
Strandhotel Blvd de Wielingen 49
4506 JK Cadzand-Bad
+31 117 39 60 36
contact@pure-c.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *