Filodeegtaartjes met brie groene asperge en zoete uit
Eten, Index Kleine Hapjes & Dips, Kleine Hapjes & Dips

Filodeegtaartjes met brie, zoete ui en groene asperges

Deze filodeegtaartjes met brie, zoete ui en groene asperges zijn lekker en feestelijk. Ook voor jezelf want je hoeft niets van je feestje te missen: ze zijn goed voor te bereiden en je kunt ze vlak voor serveren in een paar minuten afmaken!

Filodeegtaartjes met brie groene asperge en zoete ui Filodeegtaartjes met brie groene asperge en zoete ui Filodeegtaartjes met brie groene asperge en zoete ui Filodeegtaartjes met brie groene asperge en zoete ui

Ingrediënten voor 6 taartjes

12 vellen filodeeg (grote vellen om in vieren te snijden)
40 gram roomboter
1 zoete ui
1/2 eetlepel basterdsuiker
1 theelepel balsamico azijn
50 gram groene aspergetips
100 gram brie (zo romig mogeljk)
zout en peper

Voor de filodeegtaartjes

Smelt 25 gram boter. Gebruik de gesmolten boter om een muffinbakvorm in te vetten, zet de overgebleven gesmolten boter even apart. De filodeegvellen moeten ongeveer 10 bij 10 cm zijn. Iets groter of kleiner is helemaal niet erg. Leg 5 à 6 filodeegvellen in een muffinvormpje, druk even aan (doe dit lekker slordig, dan worden ze mooier!) en bestrijk dan met gesmolten boter. De filodeegtaartjes moeten ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven. Houd ze goed in de gaten, als ze snel bruin worden mogen ze er eerder uit! Laat de filodeegtaartjes afkoelen op een rooster.

Voor de zoete uiencompote

Smelt een beetje boter in een pan en voeg direct de uien toe. Fruit de uien op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Voeg dan de basterdsuiker en de balsamico azijn toe. Even goed verwarmen en uit de pan scheppen.

Voor de asperges

Verhit wat boter in een pan en bak de aspergetips zo’n 1 à 2 minuten. Het is de bedoeling dat ze nog lekker knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Vlak voor serveren

Maak de filodeegtaartjes pas af vlak voor het serveren. Schep in ieder filodeegtaartje een lepel zoete uiencompote, vervolgens een plakje brie en maak de taartjes af met de aspergetips.

Enjoy!

xoxo

Kim Coomans

1 Comments

  1. Healthyfoodie Manon

    Die zien er echt super lekker uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *