Mika Antwerpen bar
hotspots, Lifestyle

Mika: Museumcafé in Antwerpen

Ik word altijd zo blij als ik onverwachts een fijne plek ontdek. Nu we met Jackie (onze lieve beagle) veel wandelen gebeurd het steeds vaker dat we verborgen juweeltjes vinden. Mika is zo’n plek!

Mika Antwerpen het witte kasteeltje

Het Middelheim openluchtmuseum ligt ten noorden van het centrum van Antwerpen in een prachtige omgeving. Voor Middelheim betaal je geen entree en het is er heerlijk wandelen door de beeldentuin. Het deed me een beetje denken aan het Kröller Müller op de Veluwe (ook zo’n heerlijke plek!). Tijdens onze eerste wandeling hier kwamen we een beeldig wit kasteeltje tegen mét terras. Tijd voor een glaasje wijn dus!

Sinds 2012 is museumcafé Mika gevestigd in het kasteeltje en de gehele zomer is het terras open en op mooie dagen in het voorjaar en najaar kun je ook lekker buiten zitten. Hoewel het kasteel voor een statige look & feel zou kunnen zorgen is Mika lekker losjes en hip. Op de kaart vind je bijzondere broodjes, ‘dips & tapas’ en fantastische huisgemaakte taarten. Is er geen plek meer op het terras? De leuke mensen achter de bar (mannen compleet met knotje en baard, want wat is een hippe plek zonder mannen met knotjes en baarden?!) pakken jouw lunch graag voor je in zodat je een mooi plekje kan zoeken in het park om ervan te genieten.

Mika Antwerpen BarMika Antwerpen lunchMika Antwerpen moon popsJackie at Mika Antwerpen

Let op: bij Mika kun je alleen contant betalen!

Have fun!

xoxo

Kim Coomans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *