bananencakeje
Eten, Gezond, Ontbijt, Brunch & Lunch

Bananencakeje

Aangezien ik de enige thuis ben die echt van bananencake kan genieten maak ik altijd een kleintje. Superschattig zo’n kleine bananencake! Soms maak ik er twee achter elkaar. Één voor mezelf, en eentje om weg te geven!

Bananencake leuk ingepakt en gesneden

Ingrediënten voor een klein bananencakeje

(een klein cakevormpje koop je bijvoorbeeld bij AH)

125 gram tarwebloem
1 tl bakpoeder
snufje gemalen kaneel
snufje zout
150 gram bananen
50 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
4 gram vanillesuiker
1 ei
65 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Zeef in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Pel en prak de banaan. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg eerst het ei, en dan de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.

Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer na 40 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Bon appétit!

xoxo

Kim Coomans

2 Comments

  1. Lekker en makkelijk receptje. Ik ben altijd op zoek naar toetjes en zoete snackjes waar fruit in verwerkt zit. Ben namelijk niet zo vreselijk dol op fruit uit het vuistje, dus zo krijg ik ook mijn vitamientjes en vezeltjes binnen.

  2. mabeliasophia

    Ik krijg nu al honger… *kwijl, kwijl*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *