Tzatziki Greece
Eten, Index Kleine Hapjes & Dips, Kleine Hapjes & Dips

Griekse dip: tzatziki

Er is nog geen dag in Griekenland voorbij gegaan zonder tzatziki. En daar hoor je mij niet over klagen! Om jullie met me mee te laten genieten hierbij het recept dat ik leerde tijdens mijn kook workshop op Kreta.

Ingredienten

250 ml griekse yoghurt
1 komkommer
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gedroogde munt
1,5 eetlepel olijfolie
Verse peper
Zout

Was de komkommer, ontdoe deze van zaadjes. Besprenkel met wat zout en laat 5 minuten in een vergiet uitlekken. Knijp daarna met je handen nog eens alle vocht eruit en rasp de komkommer. Meng met de yoghurt, knoflook, munt en olijfolie. Maak af met verse peper en een snufje zout.

Kali orexi!

xoxo

Kim Coomans

2 Comments

  1. Healthyfoodie Manon

    Mmm zo lekker!!

  2. Hier kun je mij echt voor wakker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *