DIY & Decor

DIY: gouden pompoenen

Ben je net als ik al bezig met je huis ‘herfst’ klaar te maken, (lees: pompoenen ter decoratie, de plaids weer uit de kast, meer kaarsen in huis) dan vind je deze DIY-serie vast te gek! 

De prachtige natuur in huis halen is in de herfst dé manier om het huis te decoreren. Juist omdat ik er altijd zo van baal de zomer alweer voorbij is en ik bij de eerste blaadjes die van de bomen vallen het liefst hele dagen in bed zou blijven, probeer ik de herfst te omarmen en juist de leuke dingen ervan te zien. Dat het jasje van vorig jaar weer uit de kast kan bijvoorbeeld, en dat een avondje film kijken op de bank weer extra lekker is omdat het buiten regent..

Ik heb een paar leuke ideeën waarmee je de herfst in huis haalt, maar je niet direct het gevoel van een ouderwetse ‘herfsttafel’ creëert. Volgende week woensdag vinden jullie het volgende idee online, maar nu eerst: gouden pompoenen!

Dit heb je nodig:

Dit heb je nodig herfst DIY

  • Pompoenen
  • Metallic verf: goud
  • Kwasten
  • Schilderstape

Maak de pompoenen eerst goed schoon. Ik verf niet alle pompoenen volledig, daarom plak ik eerst de pompoenen die ik maar voor de helft goud wil verven af met schilderstape. Schilder de pompoenen dan in twee lagen (even goed laten drogen tussen de eerste en tweede laag) goud.

Pompoenen goud verven

Hou  je van glitter? Sprinkel dan wat gouden glitters over de pompoenen als de verf nog niet helemaal droog is. Wacht dan geduldig tot de verf wel goed droog is en schut de pompoen dan (het liefst buiten) even goed af om ervoor te zorgen dat de pompoen niet meer af geeft.

Gouden pompoenen

Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat pompoenen in huis langer goed blijven? Lees dan deze tips.

Succes en geniet van de herfst!

xoxo

Kim Coomans

1 Comments

  1. Ziet er echt super leuk uit. ^^ xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *