Eten, Index Kleine Hapjes & Dips, Kleine Hapjes & Dips

Thaise zalmburgertjes met chili-limoen sausje

Ik heb denk ik zo’n 5 keer geprobeerd viskoekjes te maken de afgelopen jaren en iedere keer vielen ze uit elkaar in de pan. Heel frustrerend, ik heb de hoop dan ook opgegeven voor nu. Maar deze zalmburgertjes kunnen eigenlijk niet mislukken: je zet ze een paar minuutjes onder de grill en ze zijn klaar!

Let wel op. Het snijden en raspen van de ingrediënten kost best wat tijd. Hoewel de burgertjes maar een paar minuten onder de grill nodig hebben is het daardoor toch een tijdrovend gerechtje. Je kunt in geval van nood natuurlijk alles in de keukenmachine fijnmalen… Al kan ik me geen noodsituatie voorstellen waarbij je besluit zalmburgertjes te maken, maar je weet maar nooit…

Zalmburgertjes die niet kunnen mislukken!

 

Ingrediënten voor 8 zalmburgertjes (ongeveer voor 2 personen)

 • 300 gram zalmfilet
 • theelepel fijngeraspte limoenschil
 • theelepel fijngeraspte gemberwortel
 • 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en in dunne reepjes gesneden
 • klein handjes korianderblaadjes
 • theelepel vissaus
 • 1 eiwit
 • 10 gram gedroogde geraspte kokos
 • 25 gram paneermeel
 • plantaardige olie

Voor het chili-limoen sausje:

 • 100 gram mayonaise
 • 1/2 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en in dunne reepjes gesneden
 • 30 ml limoensap

Begin met het voorbereiden van alle ingrediënten. Zet vooraf alles netjes gesneden, gehakt, afgemeten en geraspt klaar. Je loopt dan het minste kans één van de ingrediënten te vergeten! De zalmfilet snijd je in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Iets grover mag ook, wat jij lekker vindt!

Als het nodig is bij jouw oven verwarm de grill dan alvast voor. Bij mijn oven schijnt het niet nodig te zijn, maar ik doe het wel altijd want als de grill al een paar minuten aan staat is deze echt een stuk warmer.

Meng voor het chili-limoensausje alle ingrediënten en zet deze apart.

Voor de zalmburgertjes meng je alle overige ingrediënten, behalve de plantaardige olie. Neem even de tijd alles goed te mengen met elkaar. Het is niet bedoeling dat in sommige burgertjes meer chili peper zit dan in andere…

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Van het zalmmengsel kun je zo’n 8 burgertjes maken. Verdeel het mengsel in 8 gelijke delen en maak hiervan burgertjes met een doorsnede van ongeveer 10 cm. Als je een ronde uitsteker hebt van dit formaat maak je het jezelf heel makkelijk door een uitsteker op het bakpapier te zetten, het zalmmengsel erin te scheppen en met een lepel het mengsel goed aan te drukken.

Zet de burgertjes twee minuten onder de gril. Haal de bakplaat uit de oven, keer de burgertjes om, en grill ook de andere kant twee minuten. Easy peasy!!

Serveer met het chili-limoen sausje en een partje limoen.

De zalmburgers zijn heerlijk als hapje bij de borrel of als voorgerechtje. Wil je het serveren als diner? Witte rijst en sojabonen maken het helemaal af!

xoxo

Kim Coomans

 

 

 

 

2 Comments

 1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik zou alleen de koriander eruit laten want daar hou ik niet zo van.

 2. Healthyfoodie Manon

  Toevallig staan fish cakes van jamie Oliver op mijn to make lijstje! Wordt mijn eerste keer dat ik fish cakes ga maken haha ben benieuwd! Deze zien er in ieder geval erg lekker en goed gelukt uit! 👌😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *