Eten, Index Zoetigheden & Desserts, Zoetigheden & Desserts

Frans appeltaartje

Deze zomer ga ik éindelijk weer eens naar Frankrijk. De Franse keuken is echt mijn favo, ik kan eigenlijk geen franse gerechten verzinnen waarbij ik niet mijn vingers aflik. Dit Franse appeltaartje is supersimpel, staat echt in een handomdraai op tafel en iedereen bij mij thuis is altijd blij als ik hem op zondag maak. 

Frans appeltaartje

Ingrediënten voor één Frans appeltaartje
– 1 rol vers bladerdeeg (te vinden in de koeling bij bijna alle supermarkten)
– 2 appels
– 1 eetlepel griesmeel
– 50 gram boter
– 100 gram kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het bladerdeeg uit, leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, bestrooi het daarna met de griesmeel. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in mooie, dunne plakjes. Rangschik de appelplakjes netjes op het bladerdeeg. Smelt de boter en druppel deze over de appelplakjes. Bestrooi deze dan met de suiker.

Bak het taartje in zo’n 25 minuten af. Is de suiker nog niet mooi bruin geworden na 25 minuten? Laat het taartje dan iets langer in de oven staan. Het is heerlijk als het taartje lekker knapperig is, met zachte stukjes appel.

Bon appetit mes amis!

xoxo

Logo Kim-zwart-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *