Eten, Ontbijt, Brunch & Lunch

Healthy breakfast muffins

Ik kan echt genieten van een gezond ontbijt waar veel aandacht aan is besteed. Als ik een hotel boek lees ik altijd de recensies en let extra op hoe goed het ontbijt is. Daar kijk ik dan echt naar uit. Thuis besteden wij in het weekend altijd veel tijd aan het ontbijt. Verse sappen en broodjes, beleg van de slager, heerlijk romige kaas van het kaasboertje in het dorp. En altijd vers fruit. Het is supergezellig om met alle kinderen de ochtend te beginnen op die manier. 

Breakfastmuffin met fruit

Afgelopen weekend maakte ik deze gezonde breakfast muffins. Het beslag maakte ik ’s avonds zodat ik de volgende ochtend de muffins alleen nog af hoefde te bakken. Het huis rook heerlijk en we konden niet wachten eraan te beginnen. Geserveerd met vers fruit en meer heb je eigenlijk niet nodig! 

Ingrediënten voor 12 muffins
– Bakspray, of boter om de vormpjes in te vetten
– 185 gram bloem
– 120 gram donkere basterdsuiker
– 1/2 theelepel baking soda
– 1/2 theelepel bakpoeder
– Speculaaskruiden, naar smaak
– 1/2 theelepel grof zout
– 100 gram haver
– 80 gram rozijnen
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 geklutst ei
– 80 ml halfvolle melk
– 4 wortels, geraspt
– 1 rijpe banaan, geprakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloem, basterdsuiker, baking soda, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg dan de haver en rozijnen toe en meng deze goed door het mengsel. 

Voeg dan één voor 1 de olijfolie, dan het ei, dan de melk, dan de wortel en dan de banaan door het mengsel. Voeg pas een ingrediënt toe als het vorige ingrediënt echt goed door het mengsel is geroerd. Het beslag wordt namelijk erg dik en de muffins worden het lekkers als het beslag overal gelijk is. 

Bak de muffins af in 22 tot 25 minuten. Prik met een satéprikker in de muffin om te testen of deze gaar is: komt de satéprikker droog uit de muffin; dan is ‘ie gaar! 

Superlekker! Geniet ervan…

xoxo

Logo Kim-zwart-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *