Diner, Eten

Heerlijk voorgerecht: Tomatentaartje

Als ik gasten heb zorg ik altijd voor een voorgerechtje. Het hoeft echt niet veel moeite te kosten om iets bijzonders en lekkers op tafel te zetten. Dit tomatentaartje met dragon en knoflook is daar het bewijs van! De tomaatjes in verschillende kleuren maken het extra gezellig…

Tomatentaartje

Ingrediënten per tomatentaartje
– 2 vellen bladerdeeg uit de vriezer
– 8 tomaatjes, liefst in verschillende kleuren
– blaadjes van 1 takje dragon
– half teentje knoflook, ik dunne plakjes gesneden
– 1/2 eetlepel olijfolie
– een beetje eigeel
– peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vellen bladerdeeg buiten de vriezer zodat ze ontdooien.

Maak een sneetje in ieder tomaatje en knijp de zaadjes en het vocht uit de tomaatjes. Doe alle uitgeknepen tomaatjes in een kom, meng met de olijfolie, knoflook, dragon en maak op smaak met peper en zout. Ze de tomaatjes ongeveer een uurtje in de koelkast zodat alle smaken goed intrekken.

Voor de bodem rol je de plakjes bladerdeeg als ze helemaal ontdooit zijn, een beetje uit met een deegroller. Leg het ene plakje dan op de andere en snij een rondje uit. Druk alleen de randen goed dicht (het taartje moet mooi kunnen opbollen in de oven).

Beleg het bladerdeeg met de tomaatjes, let hierbij op dat ieder taartje ongeveer evenveel knoflook en dragon krijgt. De tomaatjes let je alleen in het midden: zorg dat bij ieder taartje een klein randje bladerdeeg vrij blijft. Dit randje bestrijk je met wat eigeel. Zet de taartjes 20 minuten in de oven, of in ieder geval tot het bladerdeeg mooi gekleurd is en omhoog is gekomen.

Geniet er lekker van!

xoxo

Logo Kim-zwart-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *