Eten, Index Zoetigheden & Desserts, Zoetigheden & Desserts

Luchtige cake met aardbeien

Heerlijk zomers: deze luchtige cake met aardbeien. De romige crème van slagroom met mascarpone zorgt voor de perfecte topping. Serveer de cake met extra aardbeien ‘on the side’ en lemonade.

Zomerse cake met aardbeien

Luchtige cake met topping en aardbeien

Ingrediënten
– 200 gr suiker
– 200 gr boter (zacht)
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 eieren
– 200 gr bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout

– 200 ml mascarpone
– 200 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker

– verse aardbeien

De Cake
Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in (dit doe ik tegenwoordig met bakspray van Dr. Oetker, supermakkelijk!) en bestuif met bloem.

Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Meng de bloem met het bakpoeder en het snufje zout. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het bloemmengsel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, leg de cake dan op een schaal en laat verder afkoelen.

De Topping
Doe de vanillesuiker door de slagroom en klop de slagroom stijf. Maak met een vork de mascarpone goed los en spatel dan beetje voor beetje door de slagroom. Klop eventueel nog even op.

Doe de topping pas op de cake als de cake helemaal afgekoeld is. Serveer direct met de verse aardbeien.

xoxo

Logo Kim-zwart-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *