Eten, Gezond

Romige soep van geroosterde bloemkool

Op koude zondagen maak ik graag soep. Meestal is het een minestrone (lekker alle restjes groenten van de afgelopen week op maken) met zelfgemaakte pesto, kruidenboter en turks brood. Heerlijk! Maar afgelopen zondag maakte ik deze superlekkere soep van geroosterde bloemkool die ik serveerde met boerenkool, pompoenpitten en amandelen. Een oerhollandse wintersoep dus! 

soep-van-geroosterde-bloemkool

Ingrediënten voor een soep voor 4 personen

1 middelgrote bloemkool
1/2 ui
1 klein handje cashewnoten
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels druivenpitolie
1 liter bouillon
zout en versgemalen peper naar smaak

Als topping (naar smaak):
verse boerenkool
pompoenpitten
grof gehakte amandelen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bloemkool schoon en snij in grote stukken. Meng in een kom de bloemkool met 1 eetlepel druivenpitolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel de stukken bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten (of tot de bloemkool bruin kleurt) gaar in de oven.

Wanneer de bloemkool in de oven staat verwarm je de resterende druivenpitolie in een grote pan op een matig vuur. Snipper de ui en fruit deze zo’n vijf minuutjes waarna je de knoflook toevoegt en deze nog eens 5 minuutjes mee bakt. Voeg dan de cashewnoten en bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het geheel kookt neem je het van het vuur en voeg je de bloemkool toe. Laat een beetje afkoelen en pureer het geheel dan in een blender tot een gladde massa. Wanneer de soep iets te dik uitvalt voeg je nog wat bouillon toe, maak het de dikte die jij lekker vindt. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Dien de soep goed heet op (misschien nog even terug in de pan en extra verwarmen na het pureren). Ik serveerde de soep met wat gehakte boerenkool, gehakte amandelen en pompoenpitten. Tot slot een scheutje olijfolie om de smaken mooi samen te brengen.

Voilà, een heerlijk winters soepje dat je écht zo klaar hebt. Geniet ervan!

xoxo

Logo Kim-zwart-strikje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *