Eten, Index Ontbijt, Brunch & Lunch, Ontbijt, Brunch & Lunch

Mini quiches met ricotta en pancetta

Mijn moeder maakt zo lang ik me kan herinneren quiches voor verjaardagen, pasen, familiedagen en luie zondagen. Als kind was ik er niet gek op (wel op quiche lorraine, maar hoe kan je ook niet gek zijn op quiche lorraine…) maar inmiddels kies ik ook heel vaak voor een quiche. Niet alleen zijn ze heel erg lekker maar het is zo makkelijk voor te bereiden én ze zijn ook heerlijk koud te serveren. Als je een goed recept hebt kunnen ze daarnaast eigenlijk niet mislukken dus altijd een groot succes!

Het recept dat ik vandaag met jullie deel is een recept dat ik van mijn moeder heb gekregen. De quiche is eigenlijk nog lekkerder als hij een dag oud is en dat is alleen maar een voordeel wat mij betreft!

Recept Miniquiche pancetta en ricotta

Ingrediënten voor 10 mini quiches

  • 1 rol ongezoete taartdeeg
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 plakjes pancetta
  • 250 gram ricotta
  • 100 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 20 gram pijnboompitten
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de pancetta in een koekenpan bruin. Meng de ricotta met de slagroom. Voeg de eieren, parmezaanse kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Vet de muffinvorm goed in en bestrooi met wat bloem. Maak met een glas of kommetje rondjes uit het taartdeeg zodat het deeg precies in de muffinvorm past. Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de pancetta over de deegbodem. Giet het ricottamengsel over de pancetta. Bak de quiches in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Serveer met een lekker glaasje witte wijn en je waant je in Frankrijk…

xoxo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *