DIY & Decor, Entertaining

DIY: bloemenkransje om je bord

Een tafel dekken is niet moeilijk. Een tafel gezellig aankleden hoeft ook niet moeilijk te zijn én het is superleuk als je de aankleding altijd aanpast aan het seizoen en ervoor zorgt dat jouw gasten nooit twee keer ‘dezelfde tafel’ zien. Ga wanneer je een etentje geeft zeker eens naar de bloemenwinkel en kijk wat er allemaal te vinden is, ieder seizoen heeft zo zijn eigen feel.

Voor mijn paastafel koos ik dit jaar voor deze prachtige kleine lichtroze bloemetjes. Je maakt hier heel simpel een krans van die je om het onderbord legt. Ik laat je zien hoe je dit doet.

 

 

Wat heb je nodig?

  • Takjes met bloemen naar keuze
  • Dun groen binddraad (te koop in het tuincentrum)
  • Goede schaar

DIY!

Stap 1
Knip de takjes in handelbare stukjes. De bloemen die ik gebruikte hadden een redelijk onbuigzame steeltjes dus ik moest er echt kleine takjes vanaf knippen.

Stap 2
Bind de takjes aan elkaar met het binddraad. Draai het draad er een paar keer omheen en knip dan zo kort mogelijk af zodat je het draad zo min mogelijk ziet.

Stap 3
Meet even rond het onderbord dat je wil graag gebruiken of je al voldoende takjes aan elkaar hebt gebonden. Zodra de krans groot genoeg is bind je ook de twee uiteinden aan elkaar.

Easy does it!  En wees eerlijk: zonder al te veel moeite is het écht een plaatje!

xoxo

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Hoi Kim,
    Ik vind jouw blog ook heel mooi! Super leuke DIY, ik denk dat ik dit binnenkort ook eens ga proberen, lijkt me hartstikke leuk!
    x Truusje

  2. Leuk idee, simpel maar toch een mooi resultaat voor op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *