Eten, Index Ontbijt, Brunch & Lunch, Ontbijt, Brunch & Lunch

Eggs Benedict: het perfecte brunch hapje

Een klassieker, echt perfect voor een brunch! Eggs Benedict op brioche toast… Zó ontzettend lekker! Je kunt alles redelijk voorbereiden, maar de eieren moet je wel echt à la minute pocheren.. Zeker de moeite waard!

Wie nog nooit een ei heeft gepocheerd kan een beetje huiverig zijn, maar het is echt niet moeilijk. Bij mij mislukt er wel eens één maar het is nog nooit gebeurd dat er niet uiteindelijk een perfect gepocheerd ei op tafel stond. Ik vind het absoluut de lekkerste manier om een ei klaar te maken, zo lekker als je het open snijd en het eigeel loopt eruit! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dikke sneden briochebrood
  • 12 groene asperges
  • 4 eieren
  • Scheut azijn
  • Peper en zout
  • Hollandaise saus (het recept voor deze saus vind je hier)

Steek met een vorm rondjes uit het briochebrood. Rooster het brood en zet apart.

Blancheer de asperges. Dat doe je als volgt:

Snij de onderkant van de asperges af. Breng water aan de kook en zet een kom of schaal klaar met ijskoud water (liefst water met ijsklontjes erin). Wanneer het water kookt voeg je de asperges toe en kook je deze 2 minuten: totdat de asperges mooi heldergroen zijn. Kook ze liever te kort dan te lang! Haal de asperges uit het water en leg ze in het ijswater. Laat ze net zo lang in het ijswater liggen als dat je ze gekookt hebt. Leg daarna apart op wat keukenpapier.

Wanneer je nog nooit een ei gepocheerd hebt zou ik dit zeker even oefenen. Als je eenmaal weet hoe het moet is het echt niet zo moeilijk:

Breng een ruime hoeveelheid water met een scheut azijn aan de kook (en absoluut geen zout in het water) Zet het vuur dan zachter zodat het water nét niet meer kookt. Breek een ei in een schaaltje, zorg ervoor dat de dooier heel blijft.

Maak met een lepel een draaikolk in het hete water. Giet dan voorzichtig het ei in de draaikolk (de kolk zorgt ervoor dat het eiwit zich om het eigeel heen vouwt). Haal na ongeveer 3 minuten (voor een zachtgekookt ei) met een schuimspaan het ei voorzichtig uit de pan. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Beleg ieder brioche toastje met drie asperges, een gepocheerd ei en een beetje hollandaise saus. Maak naar smaak af met versgemalen peper en zout.

Happy brunching!

xoxo

1 Comments

  1. Table Setting: brunch tafel

    […] deze heerlijke recepten om jouw paasbrunch tot een super succes te maken: Eggs Benedict, Ricotta mini quiches en de spectaculaire Messy Naked […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *