Eten, Index Zoetigheden & Desserts, Zoetigheden & Desserts

Messy Naked Cake met paaseitjes en merinque

Nog een paar dagen en het is pasen! Bij ons thuis is pasen echt een ding en als ik het mag ‘hosten’ pak ik groots uit… Dit jaar is mijn pièce de résistance een messy naked cake, helemaal in paasstijl: in pasteltinten met paaseitjes en merinque. Hij is echt te gek geworden en superlekker!

Ik kon echt niet wachten om voor de allereerste keer een naked cake te maken, ik vind ze zo cool!! En ondanks dat het een messy cake is (en hij dus niet perfect hoeft te zijn) vond ik het toch spannend om ermee aan de slag te gaan.

Ingrediënten voor een taart voor 12 -14 personen

 • 1 1/2 pak Biscuitmix van dr. Oetker
 • 6 eieren
 • 75 ml melk
 • Merinque en paaseitjes naar keuze

Voor de mascarpone crème

 • 125 ml slagroom
 • 2 eetlepels vanillesuiker
 • 250 gram mascarpone
 • eventueel poedersuiker naar smaak

Biscuit bakken

Maak de biscuitmix volgens het recept. Zorg er wel voor dat de eieren én de melk op kamertemperatuur zijn, dit maakt echt wel uit. Giet het beslag in een taartvorm met een doorsnede van 20 cm en bak af tot hij gaar is, dit test je door een satéprikker in de taart te steken. Als deze er droog uit komt is de biscuit gaar.

Haal de biscuit dan uit de oven en zet 10 minuten apart. Na 10 minuten kun je taartvorm openen en de biscuit op een rooster zetten om volledig af te laten koelen.

Mascarpone crème maken

Giet de koude slagroom in een schone kom. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.

In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los. Niet te veel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt. Als je te lang en te hard roert, wordt de mascarpone te dun en wordt het lastig om straks een mooie stevige crème te maken.

Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe. Mix op een lage stand tot een romig geheel. Ook nu is het belangrijk dat je niet te lang blijft mixen. Zodra het één geheel is kun je gelijk stoppen.

Taart opbouwen

Hak de helft van de merinque en paaseitjes fijn. De andere helft hak je ook in stukken, maar omdat je dit gaat gebruiken bovenop de taart hou je deze iets grover.

Snij de biscuit voorzichtig twee keer door (waardoor er 3 dunnere biscuits ontstaan). Vul een spuitzak met de mascarpone crème en bedek twee biscuits met flink wat crème. Smeer eventueel uit met een spatel. Bestrooi met de fijngehakte merinque en chocolade eitjes en stapel de biscuits dan op elkaar. De derde biscuit komt bovenop.

Neem met een spatel wat crème en besmeer de buitenkant van de biscuit ermee. De taart moet goed dichtgesmeerd worden, maar de biscuit moet wel een beetje zichtbaar blijven anders kunnen we niet meer spreken van een ‘naked’ cake natuurlijk.. Wanneer je iets teveel aanbrengt kan je gemakkelijk weer afnemen door de spatel er licht langs te halen. Denk eraan dat het best een beetje rommelig mag zijn: dat maakt de taart juist zo mooi. Dus niet teveel tijd besteden aan het dicht smeren!

Bestrooi dan de taart met de grofgehakte merinque en paaseitjes.

Fijne pasen allemaal! En mocht je deze taart gaan maken voor de pasen dan zie ik heeeel graag het resultaat!

xoxo

 

 

 

 

p.s. Het recept voor de mascarpone crème heb ik uit het Basis bakboek van Laura’s Bakery.

2 Comments

 1. Ziet er lekker uit en mooie foto’s. Hebben jullie een fijne pasen gehad?
  Liefs, Joyce

  1. Jaaa was echt heel gezellig! En natuurlijk veeeel te veel gegeten maar dat hoort erbij! En jullie? Hebben jullie eitjes gezocht met Kay? xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *