DIY, DIY & Decor

DIY: Lentekrans

Ieder jaar maak of koop ik een mooie krans voor de kerstdagen. Maar nu we in ons nieuwe huis wonen hebben we zo’n prachtige deur voor een krans dat ik gewoon niet kon wachten met een krans. Deze lentekrans maakte ik helemaal zelf en ik heb gekozen voor het gebruik van kunstbloemen. Dat maakt de krans wel iets duurder, maar daardoor kan ik er meerdere jaren plezier van hebben. Ik laat je zien hoe simpel het is om zelf een mooie krans te maken!

Wat heb je nodig? 

  • Strokrans
  • Kunstbloemen, ik heb een mix van wat duurdere bloemen met wat goedkopere gebruikt
  • Kunst groen
  • Dun binddraad
  • Breed lint
  • Goede schaar

DIY!

Stap 1
Haal alle bloemen en het bruikbare groen van de takken af.

Stap 2
Bind het brede lint om de strokrans op zo’n manier dat de krans als hij klaar is opgehangen kan worden aan het lint. Meet dit eventueel even uit.

Stap 3
Maak het groen met gebruik van het binddraad vast aan de strokrans. Doe dit niet over de hele kans maar laat aan de rechterzijde een stuk vrij (ongeveer één derde blijft vrij). Zorg ervoor dat de kleine blaadjes aan de buitenkant zitten en de grotere bladen aan de binnenkant van de krans.

Stap 4
Maak in het midden van de rechterzijde de grootste bloem vast aan de krans. Daar omheen ga je naar boven en naar beneden van groot naar klein zo verder. Ik vind het zelf niet erg als je nog een beetje strokrans er doorheen zit dus heb niet zo heel veel bloemen gebruikt maar je kunt dit natuurlijk zelf bepalen.

Easy Peasy!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *