Eten, Index Ontbijt, Brunch & Lunch, Ontbijt, Brunch & Lunch

Frambozen croissant puff

Er is toch niets zo luxe als op zondag met zijn allen uitgebreid ontbijten. Nu wij verhuist zijn is de bakker niet meer om de hoek dus verse broodjes op zondag kunnen niet meer zo makkelijk gehaald worden. Eigenlijk ook wel leuk want we worden gedwongen om iets creatiever te zijn en zo kwam ik op dit recept. Omdat je het beste croissants van een dag oud gebruikt is het perfect voor de zondag!

Ingrediënten voor ongeveer 10 personen

  • 5 croissants van één of twee dagen oud
  • 1 bakje frambozen
  • 250 ml roomkaas
  • 85 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 vanille stokje
  • 240 ml melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij of scheur de croissants in stukjes van zo’n drie cm en doe deze stukjes in een rechthoekige bakvorm. Voeg daar de frambozen aan toe.

Meng in een kom de roomkaas met de suiker, eieren en vanille. Klop de roomkaas goed los. Gebruik vervolgens een handmixer of keukenmachine om scheutje voor scheutje de melk door het mengsel te mengen. Wacht na ieder scheutje tot de melk een geheel is geworden met het mengsel om klontjes te voorkomen.

Giet het mengsel over de croissantstukjes en frambozen en laat minimaal een half uur intrekken. Je kunt het recept tot dit punt ook de avond van de voren maken (helemaal top als je geen ochtendmens bent) zodat je het ontbijt op zondagochtend alleen de oven in hoeft te schuiven.

Bak het mengsel in 30 tot 40 minuten gaar en bruin. Als je ziet dat de bovenkant wel erg snel verkleurd bedek het dan halverwege met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.

Serveer het croissant frambozen ontbijt warm, lauwwarm of koud, net wat jij het lekkerst vindt. Ik vind het zelf het lekkerst als het lauwwarm is.

Enjoy!! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *