Eten, Index Ontbijt, Brunch & Lunch, Ontbijt, Brunch & Lunch

Gebakken havermout met vers fruit en griekse yoghurt

Vroeger ontbeet ik nooit. Het eerste dat ik at op een dag was mijn lunch en heeel vroeger sloeg ik zelfs die wel over. Toen ik zwanger was wilde ik natuurlijk goed voor mezelf, en Daantje in mijn buik, zorgen dus ontbijt overslaan was geen optie meer. Dit recept was één van mijn favorieten in die periode en nog steeds eet ik een paar keer per week lekker gebakken havermout. Iedere keer met een andere soort fruit en soms in plaats van griekse yoghurt lekker kwark. 

Ingrediënten voor 8 ontbijt glaasjes

  • 150 gram havermout
  • 100 gram heel fijngehakte walnoten (gebruik eventueel de keukenmachine)
  • 5 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1/4 cup honing + extra voor in de glaasjes
  • 1 theelepel vanille-extract
  • verse munt

Voor de vulling: Griekse yoghurt en fruit naar smaak

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de havermout, walnoten, gesmolten kokosolie, honing en het vanille-extract in een kom bij elkaar. Vet een bakplaat in en verdeel het mengsel met een lepel over de plaat, met de achterkant van de lepel (die je eventueel een beetje invet) druk je het mengel netjes plat.

Bak het geheel in 15 tot 17 minuten goudbruin en krokant. Laat de havermout goed afkoelen. Keer de bakplaat daarna om op een snijplank en tik de havermout los. Met een groot mes hak je de havermout weer fijn. Bewaar de havermout in een weckpot, dit blijft zeker drie weken lekker.

Voor een ontbijtglaasje vul je een glas met een laagje griekse yoghurt, dan de gebakken havermout en dan het fruit. Ik koos voor nectarine deze keer. Maak de glaasjes af met een beetje honing on top en een takje munt. Heerlijk genieten!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *