Diner, Eten

Tagliatelle met asperges en gepekelde kip

Koken als een Italiaanse mama!! Ik heb geen Italiaanse mama maar wel een mama die vanaf dat ik me kan herinneren de sterren van de hemel kookte iedere avond. We aten ook nooit maar dan ook nooit met een bord voor de televisie. Iedere avond werd de tafel gedekt en werd er uitgebreid gegeten. Dat wil ik ook voor onze kinderen. Deze hele dag rent en vliegt iedereen maar ’s avonds eten we gezellig met z’n allen en het is belangrijk dat er goed eten op tafel staat. Dit gerecht vind ik echt een familiegerecht. Met alle kinderen (we hebben er tenslotte toch 4) aan een grote tafel en de (niet zo Italiaanse) mama zet een grote schaal pasta op tafel. Precies zoals het hoort 😉

Ingrediënten voor 4 personen

 • 400 gram tagliatelle
 • 4 kipfilets
 • 16 groene asperges
 • Citroensap van 1 citroen
 • 1 Citroen in partjes
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels basilicum
 • 12 blaadjes salie
 • Crème fraîche, 200 ml
 • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
 • Olijfolie
 • 160 gram zout voor het pekelen
 • Peper en zout

Start een half uur voordat je begint met koken met het pekelen van de kipfilet, 2 knoflooktenen en salie. Dit doe je als volgt: los het zout op in 2 liter water. Voeg dan aan het water de kipfilet, knoflook en salie toe en laat minimaal een half uur en maximaal 45 minuten staan. Door de kip te pekelen blijft deze heerlijk mals en sappig wanneer je deze bakt.

Verwarm in een koekenpan olijfolie en bak op middelhoog vuur de kipfilets aan. Zet het vuur lager en voeg de knoflooktenen toe. Voeg zo’n 5 minuten voordat de kipfilets gaar zijn de salie toe en bak deze krokant.

Terwijl de kip op het vuur gaart maak je de tagliatelle klaar. Kook deze in gezouten water beetgaar, giet af (vang het kookvocht op) en zet apart.

Maak de asperges schoon en halveer deze over de lengte. Kook ze 3 minuten in het kookvocht, haal ze uit de pan met een schuimspaan en bewaar 75 ml kookvocht. Gril de asperges kort, maar net lang genoeg voor mooie grill streepjes, doe hetzelfde met de citroenen.

Snipper een teentje knoflook en fruit aan in wat olijfolie. Doe de crème fraîche, het citroensap en het pastakookvocht erbij en roer goed om. Maak op smaak met peper en zout. Meng de parmezaan en de basilicum door de saus.

Roer de saus door de tagliatelle en dien op in een voorverwarmde schaal. Snij de kipfilet in plakjes en leg deze op de tagliatelle met de asperges de citroenpartjes. Maak de schaal af met wat basilicumtakjes.

Mangiare!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *