Drankjes

Bitter Sweet Summer Grapefruit Cocktail

Bij het eerste zonnestraaltje heb ik altijd direct het idee dat de zomer begonnen is. Ik berg mijn winterjassen op, haal mijn sandaaltjes uit de kast en krijg direct zin in allerlei zomerse lekkernijen. Het komt des te harder aan wanneer het de volgende dag ‘gewoon’  weer 10 graden is en er regen op komst is… Maar met deze cocktail krijg ik toch nog een beetje dat zomerse gevoel. Dan maar binnen opdrinken met een trui aan, het mag de pret niet drukken.. Nou ja, een beetje dan…

Ingrediënten

  • Shotje wodka
  • Vers geperst grapefruitsap
  • Sparkling water
  • Gecrunched ijs
  • Citroensap
  • Verse munt
  • Afmaken met twee schijfjes grapefruit

Meng 10ml citroensapsap met 2 takjes munt en een shotje wodka in een breed longdrinkglas. Stamp ze zachtjes aan. De muntblaadjes moeten slechts lichtjes ‘gekneusd’ worden om de oliën te laten vrijkomen – dus niet gescheurd!

Voeg tot de helft van het glas grapefruitsap toe en roer lichtjes. Doe er crushed ice over tot aan de rand van het glas, en vul aan met sparkling water. Garneer met muntblaadjes en grapefruitschijfjes.

Happy sunny days!

xoxo

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *