Bijgerechten & Salades, Eten, Gezond

Quinoa met geitenkaas en bietjes uit de oven

Simpele gerechtjes die door de opmaak toch heel chic zijn, I love it! Dit gerechtje met quinoa (waar ik normaal gezien niet zo gek op ben eerlijk gezegd), geitenkaas en geroosterde bietjes is zo’n gerecht. Perfect voor een dinner party of een lunch met vriendinnen. 

Mooie salade van quinoa met gekleurde bietjes en geitenkaasIngrediënten

 • Bietjes in verschillende kleuren
 • Geitenkaas
 • Quinoa
 • Sjalotje, heel fijn gesnipperd
 • Bietenblad
 • Perssinaasappels
 • Honing mosterd dressing

Voor de dressing

 • 2 el citroensap
 • 3 el olijfolie
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl honing
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bietjes en snij het blad eraf. Droog de bietjes af met keukenpapier. Leg een dubbele laag aluminiumfolie neer en leg daar de bietjes op. Besprenkel met olijfolie en wat peper en zout en pak de bietjes dan strak in.

Leg op een ovenplaat en laat in 45 tot 60 minuten garen. Hoe lang de bietjes in de oven moeten hangt af van de grootte van de bietjes. Ze zijn gaar wanneer je er met een mes gemakkelijk in kan prikken.

Laat de bietjes afkoelen en pel dan met je handen de schil eraf. Draag het liefst plastic handschoenen en let op je kleding, bieten geven enorm af! Wanneer je bietjes helemaal van de schil ontdaan zijn kan je ze in stukken snijden en wegzetten in de koelkast. Je kunt de bietjes 5 dagen bewaren wanneer je deze goed afgesloten verpakt.

Breng de verse sinaasappelsap aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Laat 15 minuten koken en zet dan van het vuur. Sluit de pan af met de deksel en laat nog 10 minuten staan. Schep de quinoa dan over in een schaal om af te koelen. Voeg wanneer de quinoa helemaal afgekoeld is de fijngesnipperde sjalot toe en roer goed om.

Voor de dressing mix je alle ingrediënten.

Tijd om het gerechtje op te maken! Ik heb ervoor gekozen om het gerechtje te serveren in een schaaltje, quinoa is nogal eigenwijs en op een bord wordt het snel een rommeltje. Doe dus eerst een beetje quinoa in een schaaltje. Op de quinoa verdeel je de bietjes. Daarna brokkel je de geitenkaas in stukjes en besprenkel je het geheel met de dressing. Maak af met wat mooi bietenblad.

Simpel maar chic! Geniet ervan..

Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *