Eten, Zoetigheden & Desserts

Limoncello tiramisu

Tiramisu is echt mijn ‘go to’ dessert! Als ik geen inspiratie heb en ik kook uitgebreid kom ik daar toch altijd weer bij terecht. Iedereen die ik ken vind het lekker en het is zo gemaakt. Maar een beetje saai wordt het zo langzamerhand wel daarom vond ik het tijd voor een frisse variant. Laat ik nu gek zijn op limoncello! En voilà: de limonello tiramisu was geboren. Bijkomend voordeel: niet geschikt voor de kleintjes en daardoor meer voor de grote mensen. Ik zie geen reden om hem niet te maken.. Enjoy!

Puntje Limoncello Tiramisu met eetbare bloemen en muntIngrediënten voor 8 personen

 • 1 pak lange vingers
 • 20 ml limoncello
 • 30 ml versgeperst citroensap
 • 2 eetlepels honing
 • 250 ml slagroom
 • 250 ml mascarpone
 • 8 gram (1 zakje) vanillesuiker
 • 1/2 citroen in dunne plakjes gesneden als garnering
 • eetbare bloemen en verse munt als garnering

Los de honing op in de citroensap, meng het sap dan met de limoncello. Giet het mengsel in schaal en leg de lange vingers erin zodat deze al het vocht opnemen.

Klop de room op met de vanillesuiker. Klop met een vork de mascarpone los en roer deze dan voorzichtig door de opgeklopte slagroom. De tiramisu crème is nu klaar voor gebruik.

Bekleed een kom of bakvorm met een dubbele laag vershoudfolie. De Limoncello Tiramisu gaan we omgekeerd opmaken zodat je deze na een nacht in de koelkast op een serveerschaal kunt zetten. Breng eerst een laag van de crème aan, vervolgens een laag lange vingers en herhaal dit hierna nog een keer. Afdekken met folie en lekker de koelkast in (minimaal 3 uur koelen zodat de tiramisu goed op kan stijven).

De volgende dag (of na een paar uur) haal je de bovenste laag folie eraf en zet je het serveerbord op de tiramisu. Draai het geheel om en de tiramisu staat op de serveerschaal. Nu alleen nog de folie verwijderen. Garneer met de eetbare bloemen, plakjes citroen en verse munt.

Een zomers feestje op tafel!

xoxo

 

 

 

1 Comments

 1. Joyce Bakker

  Ziet er heeel erg leuk uit!!!!! Super weer!

  💋💋👍🏻👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *