Antipasti plateau vol met lekkers
Eten, Kleine Hapjes & Dips

Het perfecte Antipasti Plateau… More is More!

Antipasti… De perfecte manier om, zonder je schuldig te voelen, geen uren in de keuken te hoeven staan als je gasten krijgt. En ik heb nog nooit antipasti geserveerd zonder er complimenten voor te krijgen. Het is ook echt voor iedereen want als je een goede antipasti plateau samenstelt is er voor ieder wat wils. Voor een perfecte antipasti plateau heb ik een aantal simpele tips

Heerlijke venkelworst als onderdeel van een antipasti plateau

Antipasti plateau met soepstengels, druiven en aardbeidenOvervol antipasti plateau met allerlei lekkersAntipasti plateau met druiven en noten en gevulde pepertjesmore is more!

Dit is zeker niet mijn levensmotto maar voor een antipasti plateau gaat het absoluut op. Overdaad is key.

kwaliteit én kwantiteit

Om ervoor te zorgen dat je goede producten kunt gebruiken maar ook veel kunt serveren moet je slimme keuzes maken. Tenzij je een ongelimiteerd budget hebt adviseer ik om dure producten te combineren met wat minder dure producten. De producten die het waard zijn om wat meer aan uit te geven zijn de kaasjes en de charcuterie. Als ‘opvullers’ gebruik je het beste fruit van het seizoen, brood, toastjes, soepstengels, tomaatjes, enz. Deze hoeven echt niet duur te zijn en zo vul je je plateau goed op.

voor ieder wat wils

Let er bij het uitkiezen van je kazen en charcuterie goed op dat je voldoende variatie aanbrengt in je keuze. Het is soms gemakkelijk om te kiezen voor wat je zelf lekker vindt maar bedenk dat smaken verschillen. Kaasjes met heftige geur of smaak kun je best vermijden als je de voorkeuren van je gasten niet goed kent.

dit mag zeker niet ontbreken

Een Antipasti Plateau kan wat mij betreft niet zonder fruit, gevulde pepertjes en buffel mozzarella. Zorg daarnaast altijd voor cocktailservetjes en mooie prikkertjes.

Style your platter!

Het oog wil ook wat! Het is totaal niet moeilijk om van zoveel lekkers een mooi plaatje te maken het enige dat je naar mijn mening verkeerd kunt doen is te netjes werken.. Een mooi plateau is rommelig en overvol!

Als serveerplanken gebruikte ik een langwerpige plank van Urban Nature Culture en een ronde houten serveerschaal  (nu met 30% korting!).

De kaasjes en charcuterie verdeelde ik in groepjes op de plank en serveerschaal. Voor de olijven, gevulde pepertjes, geitenkaasjes omwikkeld met spek en augurkjes koos ik voor dipschaaltjes van serax. De opvullers (in dit geval druiven, nootjes en crostini’s) kwamen overal en nergens terecht wat zorgt voor de rommelige en overvolle look. Wat takjes verse tijm en rozemarijn maken het geheel helemaal af.

xoxo

 

1 Comments

  1. Gezellig hapje: ei, truffel en asperge - Kim Coomans

    […] ei en asperge: een hemelse combinatie! Nadat ik een post had geschreven over een antipasti (lees hier) heb ik een tijd lang iedere keer als we gasten hadden antipasti geserveerd. Begrijp met niet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *