Pannenkoekjes met frambozensaus
Eten, Ontbijt, Brunch & Lunch

Fluffy pannenkoeken met een frambozensausje

Ik zou iedere ochtend wel willen beginnen met deze pannenkoeken. Heerlijk!! Het heeft ook zoiets luxe, mooie kleine pannenkoekjes met wat plakjes fruit en een frambozensausje. En het is ook een luxe als ik ’s ochtends de tijd kan vinden om ze te bakken. Laat je niet afschrikken: het is zo voor elkaar! Maar met vier kinderen in huis is het ’s ochtends hectisch en denk ik nadat iedereen naar school is gebracht, Daan zijn flesje heeft gedronken, gewassen is, drie luiers verder is en alweer toe is aan zijn fruithapje om 11:00 uur wel eens Oja, ik moet ook nog even iets eten. Nee, dan zitten deze pannenkoeken er niet in. Maar zo heel soms, als alles gewoon lekker loopt op een ochtend, dan heb ik ineens even een uurtje helemaal voor mezelf en dan weet ik precies waar ik mezelf mee kan verwennen!

Pannenkoeken met banaan en frambozensausjePannenkoeken met banaan en frambozensausje

Ingrediënten voor 12 pannenkoeken

100 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking powder
75 gram kristalsuiker
180 ml karnemelk
2 eieren
roomboter om in te bakken
1 bakje frambozen
fruit naar keuze om in plakjes te serveren bij de pannenkoekjes

Voor het frambozensausje doe je een laagje water in een steelpannetje. Voeg daar de frambozen aan toe en laat op een laag vuur inkoken. Dit duurt ongeveer een kwartier. Zet het vuur dan uit en laat het geheel afkoelen.

Zet een zeef boven een kom en doe je afgekoelde frambozen vanuit de steelpan in de zeef. Druk met de achterkant van een lepel de frambozen door de zeef. Wat je overhoudt is een heerlijk sausje met ongelofelijk veel smaak.

Om het beslag te maken splits je de eieren en meng je de eidooiers met het meel, de baking powder, suiker en de karnemelk. Klopt het met een garde tot een glad mengsel.

De eiwitten klop je in een aparte kom op tot er stijve pieken ontstaan. Doe dit in een vetvrije kom, anders kan je kloppen tot je erbij neervalt.. Zodra de eiwitten zijn opgeklopt voeg je deze toe aan het beslag. Dit doe je door het met een spatel voorzichtig door het beslag te roeren. Doe dit niet te lang, dan blijft het beslag lekker fluffy en krijg je dus luchtige pannenkoekjes.

Verhit een beetje roomboter in een steelpan en bak de pannenkoekjes aan iedere kant zo’n 3 minuten zodat je mooi bruin zijn. Houdt de pannenkoekjes warm tussen twee borden tot je al het beslag op hebt gebakken.

Serveer met plakjes fruit en het frambozensausje.

Ik hoop dat je snel tijd hebt om deze voor jezelf te maken!

xoxo

 

 

 

 

 

 

Ben je net als ik gek op bijzondere ontbijtjes? Volg dan mijn Breakfast bord op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *