Wraps met zalm, limoen en kiemgroenten
Diner, Eten

Wraps met langzaam gegaarde zalm: easy peasy diner!

Nu er een baby in huis is heb ik ’s avonds niet altijd tijd om te koken. Helemaal nu Daan tandjes begint te krijgen en aan het einde van de dag niet zo makkelijk meer is probeer ik me er met koken makkelijk vanaf te maken. Deze wraps zijn gezond, goed voor te bereiden en omdat ze koud geserveerd worden is het niet erg als er even iets (of in mijn geval dus iemand) tussendoor komt. Doordat de zalm langzaam wordt gegaard is deze lekker mals.

Wraps met langzaam gegaarde zalm, komkommer, kiemgroenten en rode ui Wraps met langzaam gegaarde zalm Wraps met langzaam gegaarde zalm, komkommer, kiemgroenten en rode uiIngrediënten voor 8 wraps

  • 8 Wraps
  • 400 gram zalmfilet
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui, in dunne schijfjes gesneden
  • kiemgroenten  naar keuze
  • 100 gram creme fraiche
  • verse munt
  • 1/2 komkommer, julienne gesneden
  • peper en zout naar smaak

Verwarm de wraps zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik bak ze zelf graag even kort aan in een koekenpan maar je kunt ze ook verwarmen in de magnetron.

Kruid de zalm met peper en zout. Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan, voeg wanneer de olie warm is de zalm toe en bak aan beide kanten aan. Draai dan het vuur laag en sluit de pan af met een deksel. Laat in zo’n 25 minuten helemaal gaar worden. Draai dan het vuur uit en laat afkoelen.

Pers 1 limoen uit, snij de andere in partjes. Meng het limoensap met de crème fraîche en maak op smaak met zout en peper. Besmeer de wraps met het crème fraîche mengsel en beleg met de ui en komkommer. Maak met een vork de zalm los en verdeel over de wraps. Maak af met de kiemgroenten en peper en zout. Vouw de wraps dubbel en steek vast met een pinnetje.

Serveer met de limoenpartjes en eventueel een groene salade.

xoxo

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *