Knapperige pancetta met geitenkaas en peer
Eten, Kleine Hapjes & Dips

Crispy Pancetta met geitenkaas en peer

De eerste keer dat ik pancetta proefde kan ik me nog heel goed herinneren. Het was in Florence en ik bestelde een broodje pancetta nadat de slager mij ervan overtuigde dat het een broodje spek was zoals ik nog nooit had geproefd. En inderdaad  als je eenmaal pancetta gegeten hebt wil je eigenlijk nooit meer een plakje Nederlands ontbijtspek. Veel heeft pancetta dan ook niet nodig, maar de combinatie met peer en geitenkaas is echt hemels!Crispy pancetta met geitenkaas en peer

Ik hou van dungesneden pancetta. Hoe dunner hoe lekkerder! Maar voor dit recept laat je de pancetta het best wat dikker snijden, anders breken ze gemakkelijk wanneer je ze krokant gebakken hebt in de oven.

Ingrediënten voor 8 hapjes

  • 8 (wat dikke)  plakken pancetta
  • 1 rijpe peer
  • 30 gram geitenkaas
  • bramenchutney
  • takje groen als garnering

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Wanneer je de pancetta zou bakken in een koekenpan worden de plakjes niet mooi plat. Daarom kun je deze het best in de oven bakken. Knip 8 stukken bakpapier af. Leg op ieder vel een plakje pancetta en vouw het papier dan dubbel (zodat de pancetta dus tussen het dubbelgevouwen bakpapier ligt). Leg alle pakketjes op een ovenplaat en leg daar bovenop iets zwaars, zoals bijvoorbeeld een ovenschaal. Dit zorgt ervoor dat de pancetta niet kan gaan krom trekken. Na 8 minuten in de oven moeten alle plakjes goed gaar, gebruind en krokant zijn. Zet apart om af te koelen.

Snij de peer in dunne plakjes, verbrokkel de geitenkaas. Zodra de pancetta afgekoeld is kun je ieder plakje beleggen met wat stukjes peer, geitenkaas en een beetje bramenchutney. Als garnering een takjes groen (bijvoorbeeld peterselie).

Enjoy!

xoxo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *