Infused water met rozenblaadjes, citroen en aardbeien
Drankjes

Zomerse favoriet: infused water

Ik heb een nieuwe verslaving en het is er eindelijk één die niet slecht voor me is! Infused Water… Simpel gezegd is het water met een smaakje. En dat smaakje komt van fruit en verse kruiden. Echt zó lekker en ongelofelijk veel mogelijkheden. Ik deel vandaag mijn favoriete combinaties én ik deel met jullie hoe je ervoor zorgt dat de smaken zo goed mogelijk vrij komen in het water.

Vul een karaf met water en gooi er wat lekkere dingen bij zou je zeggen.. Eigenlijk is het inderdaad bíjna zo gemakkelijk maar volg je deze stappen dan krijg je echt het beste resultaat!

  1. Was de ingrediënten die je hebt uitgekozen zorgvuldig. Controleer kruiden even op kleine beestjes en verwijder die.
  2. Stamp de ingrediënten zachtjes aan nadat je ze in de karaf hebt gedaan. Ze hoeven niet stuk gestampt maar net voldoende om de smaken vrij te laten komen.
  3. Voeg net voldoende water toe om de ingrediënten te bedekken en roer vervolgens even door.
  4. Zet de karaf in de koelkast en laat daar 24 uur staan.
  5. Vul de karaf af met water, dit kun je zodra de karaf leeg is nog 2 tot 3 keer doen. Daarna is het echt tijd voor een nieuwe batch!

Mijn top 5 favoriete combinaties

Water met lavendel en bosbessenLavendel en bosbessen, eerlijk waar: alles met lavendel vind ik toch zo heerlijk!

Water met rozenblaadjes en aardbeien

Rozenblaadjes en aardbeien, ik zou willen dat ik zelf romantisch genoeg was om deze combinatie te hebben verzonnen. Verassend lekker en echt heel erg mooi om te serveren..  Oh en om ervoor te zorgen dat ‘ie niet te zoet wordt: een beetje citroen toevoegen.

 

Water met bramen en salie

Bramen en salie: een hemelse combinatie, wie had dat gedacht?! Salie ruikt nooit zo lekker maar de smaak is zo bijzonder. Het is echt een kruid waar je van gaat houden. Deze combinatie haalt het beste er in naar boven.

Water met grapefruit en rozemarijn

Het oog wil ook wat! En dan is grapefruit altijd een goede oplossing! Ik hou van de kleur én van de smaak. Zeg nou zelf: grapefruit en rozemarijn, briljant toch?

water met watermeloen en bosvruchten

Watermeloen met bosvruchten. Het leuke aan meloen is dat je er leuke vormpjes uit kunt steken. Watermeloen geeft een vrij gemakkelijk smaak af dus even aanstampen is in dit geval niet nodig. Doe dit wel met de bosvruchten, dan kunnen de smaken goed mee met de watermeloen.

Natuurlijk kun je eindeloos combineren. En doe dat ook vooral! Pluk je kruiden, snij wat fruit en ga experimenteren. Raak net als ik verslaafd en geniet er lekker van!

Happy summer!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *