Toast met asperge, truffel en ei
Eten, Kleine Hapjes & Dips

Gezellig hapje: ei, truffel en asperge

Truffel, ei en asperge: een hemelse combinatie! Nadat ik een post had geschreven over een antipasti (lees hier) heb ik een tijd lang iedere keer als we gasten hadden antipasti geserveerd. Begrijp met niet verkeerd: ik heb niemand horen klagen! Maar toch eens tijd voor wat variatie. Dit gezellige hapje is door de truffel en asperge best chic maar staat in no time op tafel. Een leuke afwisseling.. Ei prakken voor toast met ei, truffel en aspergeBeleg het ei met de aspergeToast met asperge, ei en truffel besprenkelen met truffelolie

Ingrediënten voor toast voor 4 personen

12 – 16 kleine groene aspergetips
1 eetlepel olijfolie
sap van een halve citroen
2 eieren
1 theelepel truffelmayonaise
1 theelepel truffelolie
peper en zout
4 sneetjes wit brood (liefst dikke sneden)

Bereiding van de toast met asperge, ei en truffel

Snij van de asperges de harde uiteinden af. Snij ze dan (eventueel met mandoline) heel dun in de lengte. Meng in een schaaltje het citroensap met de olijfolie en leg daar de plakjes asperge in. Zet apart.

Kook de eieren en laat afkoelen. Pel de eieren en snij voorzichtig het eiwit los van het eigeel. Het eiwit snij je in kleine blokjes en maak op smaak met peper en zout.

Prak het eigeel en meng met de truffelmayonaise.

Snij van het brood de korstjes af en rooster deze tot ze goed krokant zijn. Dit kun je doen onder de grill of in een broodrooster.

Tijd om de toast af te maken! Smeer op iedere toast eigeel, verdeel dan de asperge over de toast en daarna het eiwit. Besprenkel het geheel met een beetje truffelolie.

Super makkelijk en heerlijk!

xoxo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *