Boerenlunch, kim coomans
Entertaining, Tafel dekken

Zondagse lunch: wit, witter, witst

I love to lunch! Er is iets ongedwongens aan een zondagse lunch. De sfeer is eigenlijk altijd heel relaxt.. Misschien omdat iedereen al voldoende tijd heeft gehad op de vrijdagavond en de zaterdag om in de weekend modus te komen ofzo. Maar een relaxte lunch mag nog steeds wel een beetje chic aangekleed worden.  Met de juiste styling maak je van een lunch een middag om nooit te vergeten! 

Wit gedekte tafel buiten voor lunchWit gedekte tafel voor lunch

Wit, witter, witst!

Wat had ik een geluk toen ik mijn vriendinnen over had voor een lunch. Het weer zat helemaal mee en als de zon doorkwam was het zelfs gewoon warm! Voor deze lunch koos ik ervoor om eens goed uit te pakken met wit. Lekker fris en zomers! Ik koos voor wit tafellinnen, aangekleed met rieten placemats en katoenen servetten (alles dille & kamille).

Het beste uit de tuin: nu het nog kan!

Ik kon afgelopen weekend voor de laatste keer van het jaar bloemen knippen uit de tuin. Heerlijk vind ik dat en ik ga het ook echt missen! De hortensia’s die niet op het zuiden staan in onze tuin stonden er nog mooi bij en maakte mijn tafel echt af. Ik schikte ze in kleine kistjes en verdeelde ze over de tafel.

Een prachtige centerpiece die je tafel helemaal af maakt!

Naamkaartjes

Ik vind het altijd leuk om naamkaartjes te voorzien. Al maakt het me meestal helemaal niet uit waar mijn gasten gaan zitten (tenzij niet iedereen elkaar kent, dan kies ik toch wel graag uit wie er naast wie zit), ik vind het gewoon een leuke manier om mijn gasten te laten zien dat ik aan ze gedacht heb. Voor deze lunch bond ik de naamkaartjes met een stukje keukentouw aan radijsjes. Staat gezellig toch?

Let’s lunch!

Al wat nog rest na het dekken van je mooie tafel is de gasten ontvangen en dan lekker eten en drinken. Ik geniet altijd het meeste van het natafelen. Als gastvrouw ben je dan helemaal klaar en kan je voldaan en tevreden achterover leunen. De tafel is dan meestal al een rommel, het witte linnen is niet zo wit meer en dat maakt het eigenlijk alleen nog maar gezelliger. Ik kan niet wachten tot mijn volgende lunch!

Ik gaf mijn vriendinnen trouwens nog een leuk zelfgemaakt bedankje mee: mooie flesjes olijfolie! Bekijk deze DIY hier..

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *